SAKARYA / GEYVE - Gazipaşa Ortaokulu

Kas

Okulumuz anasınıfı öğrencileri Cumhuriyerimizin 100. yılını etkinliklerle kutladılar.

Ekm

Okulumuz anasınıfı öğrencileri "Sarı Günü" etkinliği yaptı.Limonalarını kendileri, yaptılar.Sonra da afiyetle içtiler.

Ekm

Okulumuz anaokulu öğrencileri turşularını kurdular, hem eğlendiler hem öğrendiler.

Ekm

Okulumuz harezmi  projesi uygulama okulu olarak seçilmiştir.

Eyl

Okulumuzda ilköğretim haftasını kutlandı.Öğrencilerimiz günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıp, şiirler okudu.Anasınıfı öğrencilerimizin gösterisi ile kutlama sona erdi.

Tem

Demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

May

Anasınıfımızın yürütmüş olduğu ‘Hello I am World’ adlı e twinning projesi dönem boyunca uygulanarak tamamlanmıştır. Projeye katılan öğrencilere okul müdürümüz Vedat Duman ve okul müdür yardımcımız Buket Kaptan tarafından katılım sertifikaları verilmiştir.

Mrt

Yunanistan, Romanya ve Türkiye ülkelerinden 21 ortaklı  projemiz çocuklarla Dünyamızı tanımak üzere planlanmıştır. Dünya ile ilgili sanat, fen, okuma-yazmaya hazırlık, müzik, drama, matematik, Türkçe etkinliklerini içeren projemiz işbirliğine dayalı çalışmayı önemsemektedir. Web-2 araçlarının çocuklarla birlikte kullanımı, sınıf içi ve dışı etkinliklerle zenginleştirilmiştir.

Ock

Hayatta her şeyin bir sınırı vardır; yemenin, gezmenin, çalışmanın bir sınırı olduğu gibi teknolojinin de bir sınırı olmalıdır. Ancak doğru ve sınırlı kullanarak teknolojiden faydalanabilirsiniz. Teknoloji hayatınızı sınırlamasın siz kullanımınızı sınırlayın.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, internet akıllı telefonlar ve tablet uzun süre kullanıldığında kişide dikkat, hafıza, analiz yeteneğinde azalma gibi zihinsel sorunlara neden olur. Bu nedenle interneti yoğun kullanan kişiler günlük yaşamda, okumada, konuşmaları yeni şeyler öğrenmekte güçlükler yaşarlar.

Dikkat süreniz azalabilir,uzun süreli kullanımda ise dikkat eksikliği gibi kalıcı zararlar verebilir. Dikkat eksikliği yaşayabilirsiniz. Böylece derse odaklanmanız ve anlama beceriniz olumsuz etkilenebilir, bu durum okul başarınızı düşürebilir.

Öğrencilerimizde yukarıda belirttiğimiz durumlara karşı farkındalık oluşturmak amacı ile Okul Rehber Öğretmenimiz ve bazı öğrencilerimizin katılımıyla bilinçli internet kullanımı hakkında bir video çektik.

Ock

Mrt

E Twinning projemizin sonlarına geldiğimiz bu günlerde projeye katılan öğrencilerimizin seslendirdiği şarkımızın videosunu tamamladık.

Mrt

1 yabancı ve 10 Türk öğretmen ve 90 öğrenciyle yürüttüğümüz projemizin sonunda öğrencilerimize katılım belgelerini verdik. Amacımız atık maddelerin atılmasının doğaya zarar vermesi nedeniyle onların tekrar dönüştürülebileceği bilincini kazandırmaktı.

5 aylık çalışmamız sonucunda projemizi tamamladık. Projede görevli öğrencilerimize katılım belgesi verdik

Mrt

E Twenning ekibimiz şubat ayında da etkinliklerine devam ettiler. Tüm ortak okullarımzın katılımıyla, projemizin adının baş harflerinden oluşan akrostiş çalışmamızı tamamladık.