T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / GEYVE - Gazipaşa Ortaokulu

BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Hayatta her şeyin bir sınırı vardır; yemenin, gezmenin, çalışmanın bir sınırı olduğu gibi teknolojinin de bir sınırı olmalıdır. Ancak doğru ve sınırlı kullanarak teknolojiden faydalanabilirsiniz. Teknoloji hayatınızı sınırlamasın siz kullanımınızı sınırlayın. 

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, internet akıllı telefonlar ve tablet uzun süre kullanıldığında kişide dikkat, hafıza, analiz yeteneğinde azalma gibi zihinsel sorunlara neden olur. Bu nedenle interneti yoğun kullanan kişiler günlük yaşamda, okumada, konuşmaları yeni şeyler öğrenmekte güçlükler yaşarlar.

Dikkat süreniz azalabilir,uzun süreli kullanımda ise dikkat eksikliği gibi kalıcı zararlar verebilir. Dikkat eksikliği yaşayabilirsiniz. Böylece derse odaklanmanız ve anlama beceriniz olumsuz etkilenebilir, bu durum okul başarınızı düşürebilir. 

Öğrencilerimizde yukarıda belirttiğimiz durumlara karşı farkındalık oluşturmak amacı ile Okul Rehber Öğretmenimiz ve bazı öğrencilerimizin katılımıyla bilinçli internet kullanımı hakkında bir video çektik.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2023 - Güncelleme: 12.01.2023 13:25 - Görüntülenme: 395
Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/
  Beğen | 7  kişi beğendi